Banaz Ziraat Odası Başkanlığı 2017 yılı ilk meclis toplantısını yaptı. 

Oda Başkanı Etem Erdem, hesapların ve faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda tarım arazilerine sahip çıkılması gerektiği mesajını verdi.

Her üç ayda bir düzenli olarak yapılan meclis toplantısına eksiksiz olarak meclis üyeleri katıldı.

2016 yılı bütçelerinin açıklandığı toplantıda en önemli konu ise çiftçilerin ihtiyacı olan üst gübresi sorunuydu.
Üreticilerin mahsullerinin daha verimli olması için gübre kullanmaları gerekiyor. Bahara yakın zamanlarda üst gübresi olarak bilinen can %26 nitrat ve AN %33 nitrat ve üre gübrelerini odadan temin ederek kullanabiliyorlardı. Ancak son yıllarda terör örgütlerinin bu gübreyi patlayıcı yapmakta kullanılması sonucu gözler çiftçilerin kullandığı gübreye çevrildi ve satışı durdurulmuştu.
Onun için satışı durdurulmuştu. Şimdi ise İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlük-lerine verilen yetkiyle reçete karşılığı satılacak ve yetkili ziraat mühendisleri gözetiminde kullanılacak. Yalnız nasıl bu işlemin gübreleme zamanına yetişip yetişmeyeceği merak konusu oldu. Ziraat Odası Başkanı Etem Erdem, “bu konu hakkında gerekli yerlere başvurarak üreticilerimizin sıkıntı yaşayacaklarını, gübreyle ilgili daha basit bir çözüm bulunması için resmi yoldan yardım istedik” dedi.

Toplantının devamında her yıl yapılan meclis başkanı seçimi vardı. Ancak üyelerden yeni bir aday olmadığı için Meclis Başkanlığını Bülent Öztürk, Başkan Yardımcılığını da İbrahim Yıldırım’ın sürdürmesi kararlaştırıldı.
Ziraat Odası’nın bütçesinin okunmasının ardından, Denizli’de Özbay Tarımsal Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.’de görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Ramazan Özbay katılımcılara ürünler hakkında ve alınabilecek destek, teşvikler hakkında bilgiler verdi.
Toplantının akşamı da Ziraat Odası Başkanı Etem Erdem ve yönetim kurulu üyeleri geleneksel hale getirdikleri muhtarlar yemeğini geniş bir katılımla Gürlek Balık Restorant’ta buluşarak gerçekleştirdiler. Burada kısa bir konuşma yapan Erdem, muhtarlarımızın yapılacak referandumda milli değerleri koruyacağına inandığını söyledi.