Hatay escort Sex hikayeleri Sikiş hikayeleri porno ize

İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI

Bölgesel (Yeşil Banaz Gazetesi) - Yeşil Banaz Gazetesi | 14.03.2023 - 18:23, Güncelleme: 14.03.2023 - 18:23 3128+ kez okundu.
 

İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI

İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI
 PROGRAMDA İSTİKLAL MARŞI’NIN YAZARI MEHMET AKİF ERSOY ANILDI   İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi. Banaz Belediye Kültür Sarayı’nda ilçemiz Mahire Eynel İlkokulu’nun hazırladığı programa katılım yoğun oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Banaz Mahire Eynel İlkokulu Müdürü Refik Tuncay yaptı. Tuncay “Milletimiz; canını, dinini, namusunu, geleceğini, kısaca her şeyini kurtarmak için “Kurtuluş Savaşı”nı başlattı. Sefaletler İmkansızlıklarla devam eden Kurtuluş Savaşı yüz binlerce şehit verilmesiyle kazanıldı ve ülkemiz düşman işgalinden kurtulup bağımsızlığını kazanmış oldu. Meclis kurulduktan sonra da her bağımsız milletin olduğu gibi bizim de birlik beraberliğimizi sağlayacak, ordumuza güç verecek ve vatanımızı kurtarmak için çektiğimiz acıları ve gösterdiğimiz kahramanlıları hatırlatacak bir marşımız olması fikri ortaya çıktı. Mehmet Akif’İn yazdığı bu şiir 12 Mart 1921 tarihinde resmen İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. O günden beri içimizdeki vatan sevgisini coşturan İstiklâl Marşı’mızı okur, o günleri unutmamaya çalışırız. Bizlerde atalarımızın bin bir zorlukla kazandığı istiklâlimize sahip çıkmalı ve onları her zaman şükranla anmalıyız. Yakın zamanda ülkemizde büyük bir deprem meydana geldi. Bu deprem bize Türk Halkının ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduğunu tekrar hatırlattı. Bu birlik ve beraberlik duygusu bize şunu tekrar göstermiş oldu. Türk halkı bir araya geldiğinde üstesinden gelemeyeceği bir sorun asla yoktur. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu cümlesiyle bitirmek istiyorum. “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.” Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna şehit düşmüş askerlerimizi ve deprem felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum” dedi. Sonrasında 4-A öğrencileri tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy” isimli piyes sunumu gerçekleşti. 2-A ve 2-B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “12 Mart Şarkısı” koro çalışması sunumu gerçekleşti. İlçe genelinde düzenlenen İstiklâl Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından İstiklâl Marşı okundu. Gene ilçede düzenlenen “Akif’in Sözü,Cumhuriyeti’in 100'ü” temalı şiir, resim, kompozisyon ve İstiklâl Marşı’nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Programa Banaz Kaymakamı Musa Aydemir, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Emniyet Müdürü Şahap Köse, İlçe Jandarma Komutanı Zülfü Eren Can, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Koca, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 
İSTİKLÂL MARŞI’NIN KABULÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI

 PROGRAMDA İSTİKLAL MARŞI’NIN YAZARI MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

 

İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

Banaz Belediye Kültür Sarayı’nda ilçemiz Mahire Eynel İlkokulu’nun hazırladığı programa katılım yoğun oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Banaz Mahire Eynel İlkokulu Müdürü Refik Tuncay yaptı.

Tuncay “Milletimiz; canını, dinini, namusunu, geleceğini, kısaca her şeyini kurtarmak için “Kurtuluş Savaşı”nı başlattı. Sefaletler İmkansızlıklarla devam eden Kurtuluş Savaşı yüz binlerce şehit verilmesiyle kazanıldı ve ülkemiz düşman işgalinden kurtulup bağımsızlığını kazanmış oldu.
Meclis kurulduktan sonra da her bağımsız milletin olduğu gibi bizim de birlik beraberliğimizi sağlayacak, ordumuza güç verecek ve vatanımızı kurtarmak için çektiğimiz acıları ve gösterdiğimiz kahramanlıları hatırlatacak bir marşımız olması fikri ortaya çıktı. Mehmet Akif’İn yazdığı bu şiir 12 Mart 1921 tarihinde resmen İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir.
O günden beri içimizdeki vatan sevgisini coşturan İstiklâl Marşı’mızı okur, o günleri unutmamaya çalışırız. Bizlerde atalarımızın bin bir zorlukla kazandığı istiklâlimize sahip çıkmalı ve onları her zaman şükranla anmalıyız. Yakın zamanda ülkemizde büyük bir deprem meydana geldi. Bu deprem bize Türk Halkının ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduğunu tekrar hatırlattı. Bu birlik ve beraberlik duygusu bize şunu tekrar göstermiş oldu. Türk halkı bir araya geldiğinde üstesinden gelemeyeceği bir sorun asla yoktur.
Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu cümlesiyle bitirmek istiyorum. “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.”
Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna şehit düşmüş askerlerimizi ve deprem felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.
Sonrasında 4-A öğrencileri tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy” isimli piyes sunumu gerçekleşti. 2-A ve 2-B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “12 Mart Şarkısı” koro çalışması sunumu gerçekleşti.
İlçe genelinde düzenlenen İstiklâl Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından İstiklâl Marşı okundu.
Gene ilçede düzenlenen “Akif’in Sözü,Cumhuriyeti’in 100'ü” temalı şiir, resim, kompozisyon ve İstiklâl Marşı’nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.
Programa Banaz Kaymakamı Musa Aydemir, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Emniyet Müdürü Şahap Köse, İlçe Jandarma Komutanı Zülfü Eren Can, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Koca, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yesilbanazgazetesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.