MURAT DAĞI ÇED TOPLANTISI BUGÜN
MURAT DAĞI ÇED TOPLANTISI BUGÜN
İlçemizde Murat Dağı eteklerinde açılması planlanan nikel maden ocağının ÇED toplantısı (Çevresel Etki Değerlendirmesi), bugün yapılıyor.
Gazetemizin dün baskıya hazırlanması sebebiyle bu haberin ayrıntıları önümüzdeki sayıda yer alacak.
Bir tarafı ilçemize bakan Murat Dağı’nda uzun yıllardır maden şirketleriyle çevreciler karşı karşıya geliyor. Kısa bir süre önce altın madeni çıkarılması için çalışmalar yapan kişi ve firmalara karşı mücadele eden çevreci vatandaşlar, bu kez de nikel için girişimde bulunan firmanın girişimiyle ayaklandılar. Ege bölgesinin en önemli su ve hayat kaynağı olarak görülen Murat Dağı’nda nikel çıkarmak isteyen firmanın bölgenin suyunu kullanacağı ve suyu, çevreyi madensel atıklarla zehirleyeceğini iddia ediyorlar.
İlçemiz ve ilimiz Uşak’a su sağlayan Küçükler Barajı’nın hemen yanıbaşında çıkarılması planlanan nikel madeni için 8 Şubat 2022 Salı günü saat 14.00'de ilçemiz Ayrancı köyünde ÇED toplantısı yapılacağı belirtildi. Buna karşılık Uşak ve Banaz’daki tüm çevreci kişi, kuruluş ve platformların yapılacak toplantıya katılmak için girişimde bulundukları söylenmektedir.
Toplantının ayrıntılarını ve alınacak kararları sonuç alındığında gazetemizin önümüzdeki ilk sayısında sizlere ulaştıracağız.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.