TEKNOLOJİ VE STRES HAYATINI ELE GEÇİRMESİN KENDİNE ZAMAN AYIR DİYOR!

Bölgesel (Yeşil Banaz Gazetesi) - Yeşil Banaz Gazetesi | 09.05.2025 - 16:20, Güncelleme: 09.05.2025 - 16:20 238 kez okundu.
 

TEKNOLOJİ VE STRES HAYATINI ELE GEÇİRMESİN KENDİNE ZAMAN AYIR DİYOR!

TEKNOLOJİ VE STRES HAYATINI ELE GEÇİRMESİN KENDİNE ZAMAN AYIR DİYOR!
İlkokul Öğrencileri Bilmece Oyunlarıyla Teknoloji Bağımlılığına Karşı Bilinçlendi, Nefes Egzersizleriyle Stresle Baş Etmeyi Öğrendi. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, çocukların küçük yaşlardan itibaren teknoloji bağımlılığı ve stres yönetimi hakkında bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla dikkat çekici bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza attı. 4. sınıf öğrencileri Ezgi Şipal, Erdal Çağrıtekin ve Sadık Hactaha'nın öncülüğünde hayata geçirilen bu anlamlı proje, Uşak’taki ilkokullarda gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklara hem eğlenerek öğrenme hem de duygusal farkındalık kazanma fırsatı sundu. Çocuklar Teknolojiye Karşı Bilinçleniyor, Eğlenerek Öğreniyor. Kampanya için üniversite öğrencileri 30 Nisan 2025 tarihinde Uğur Serdaroğlu İlkokulu’nun 4. sınıf A-B-C şubelerinde başladı. 2 Mayıs 2025 tarihinde ise Nuri Şeker İlkokulu’nun 4. sınıf A-B-C şubelerinde devam etti. Etkinlikler kapsamında öğrenciler, özellikle dijital cihazlara olan bağımlılık konusunda farkındalık kazanırken, aynı zamanda bu bağımlılığın günlük yaşamlarındaki etkileri üzerine düşünmeye teşvik edildi. Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri olan “Bilmece Kutusu” oyunu, çocukların hem eğlenerek öğrenmesini sağladı hem de teknolojik cihazlara olan aşırı ilgiyi sorgulamalarına olanak tanıdı. Bu oyunda, kutudan sırayla kartları çeken öğrenciler, kartlarda yer alan teknolojik cihazlara dair ipuçlarını değerlendirerek doğru tahminlerde bulunmaya çalıştı. Öğrencilerin teknoloji kullanımına karşı eleştirel bir bakış geliştirmesine yardımcı oldu. Etkinliğin sonunda doğru cevapları veren beş öğrenciye ödüller verilerek motivasyonları artırıldı. Stres Yönetimini Nefes Egzersizleri ile etkinliğin ikinci bölümünde ise öğrencilerle birlikte nefes egzersizleri yapıldı. Çocukların günlük yaşamda karşılaştıkları sınav stresi, sosyal baskılar yada dijital ortamların yarattığı zihinsel yorgunluk gibi etkenlerle başa çıkmalarını kolaylaştıracak teknikler öğretildi. Basit ama etkili nefes egzersizleriyle öğrenciler hem bedensel hem de zihinsel olarak rahatladı. Uygulama sırasında çocuklar oldukça keyifli vakit geçirdiklerini ve bu egzersizlerin kendilerini sakinleştirdiğini dile getirdi. Eğlenerek Öğrendiler, iki gün boyunca süren etkinliklerde hem oyunla öğrenme hem de bilinçli farkındalık oluşturma hedefi başarıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, teknolojinin hayatımızdaki yerini sorgulama fırsatı bulurken aynı zamanda günlük hayatlarında karşılaştıkları stresle nasıl baş edebileceklerini de öğrendi. Hem eğlenen hem öğrenen minikler, bu farklı deneyimi büyük bir heyecanla karşıladı.
TEKNOLOJİ VE STRES HAYATINI ELE GEÇİRMESİN KENDİNE ZAMAN AYIR DİYOR!

İlkokul Öğrencileri Bilmece Oyunlarıyla Teknoloji Bağımlılığına Karşı Bilinçlendi, Nefes Egzersizleriyle Stresle Baş Etmeyi Öğrendi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, çocukların küçük yaşlardan itibaren teknoloji bağımlılığı ve stres yönetimi hakkında bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla dikkat çekici bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza attı.

4. sınıf öğrencileri Ezgi Şipal, Erdal Çağrıtekin ve Sadık Hactaha'nın öncülüğünde hayata geçirilen bu anlamlı proje, Uşak’taki ilkokullarda gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklara hem eğlenerek öğrenme hem de duygusal farkındalık kazanma fırsatı sundu. Çocuklar Teknolojiye Karşı Bilinçleniyor, Eğlenerek Öğreniyor. Kampanya için üniversite öğrencileri 30 Nisan 2025 tarihinde Uğur Serdaroğlu İlkokulu’nun 4. sınıf A-B-C şubelerinde başladı. 2 Mayıs 2025 tarihinde ise Nuri Şeker İlkokulu’nun 4. sınıf A-B-C şubelerinde devam etti. Etkinlikler kapsamında öğrenciler, özellikle dijital cihazlara olan bağımlılık konusunda farkındalık kazanırken, aynı zamanda bu bağımlılığın günlük yaşamlarındaki etkileri üzerine düşünmeye teşvik edildi.

Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri olan “Bilmece Kutusu” oyunu, çocukların hem eğlenerek öğrenmesini sağladı hem de teknolojik cihazlara olan aşırı ilgiyi sorgulamalarına olanak tanıdı. Bu oyunda, kutudan sırayla kartları çeken öğrenciler, kartlarda yer alan teknolojik cihazlara dair ipuçlarını değerlendirerek doğru tahminlerde bulunmaya çalıştı. Öğrencilerin teknoloji kullanımına karşı eleştirel bir bakış geliştirmesine yardımcı oldu. Etkinliğin sonunda doğru cevapları veren beş öğrenciye ödüller verilerek motivasyonları artırıldı. Stres Yönetimini Nefes Egzersizleri ile etkinliğin ikinci bölümünde ise öğrencilerle birlikte nefes egzersizleri yapıldı. Çocukların günlük yaşamda karşılaştıkları sınav stresi, sosyal baskılar yada dijital ortamların yarattığı zihinsel yorgunluk gibi etkenlerle başa çıkmalarını kolaylaştıracak teknikler öğretildi. Basit ama etkili nefes egzersizleriyle öğrenciler hem bedensel hem de zihinsel olarak rahatladı. Uygulama sırasında çocuklar oldukça keyifli vakit geçirdiklerini ve bu egzersizlerin kendilerini sakinleştirdiğini dile getirdi. Eğlenerek Öğrendiler, iki gün boyunca süren etkinliklerde hem oyunla öğrenme hem de bilinçli farkındalık oluşturma hedefi başarıyla gerçekleştirildi.
Öğrenciler, teknolojinin hayatımızdaki yerini sorgulama fırsatı bulurken aynı zamanda günlük hayatlarında karşılaştıkları stresle nasıl baş edebileceklerini de öğrendi. Hem eğlenen hem öğrenen minikler, bu farklı deneyimi büyük bir heyecanla karşıladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yesilbanazgazetesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.