Eğitimde uzun bir süredir çalışmaları devam eden güzel gelişmede mutlu sona ulaşıldı. Uşak’ta önemli bir yere sahip olan KANYON KOLEJİ, TED (Türk Eğitim Derneği) ile birleşerek UŞAK TED KOLEJİ oldu.
Geçtiğimiz hafta Uşak’ta gerçekleştirilen bir lansman toplantısında Uşak Ted Koleji’nin imza töreni yapıldı. Okulun Dr. Hatice Karahan Kültür Merkezi’nde yapılan lansman toplantısı imza töreninde Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Uşak CHP Milletvekili Opr. Dr. Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Uşak Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hatice Karahan, il protokolü, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve TED camiası bir araya geldi.
Programda ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Konuşmalar Karahan Ailesinden Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hatice Karahan’ın, eğitime verdikleri hassasiyeti anlattığı eğitim maceralarına değinen bir konuşmayla başladı.
Daha sonra sırasıyla Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, CHP Milletvekili Opr. Dr. Ali Karaoba, Uşak İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ağırlığı eğitime verilen önem ve Kanyon Koleji’nin TED ile birleşmesindeki güzel gelişmeler yönünde oldu.
1928 yılında kurulan TED’in eğitim konusundaki hassasiyetini örneklerle anlatan Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu, Uşak’ta oluşturulan TED’in 47. kolejini açmaktan gurur duyduklarını belirtti.
Konuşmalarının ardından gerçekleştirilen imza töreni ile TED Uşak Koleji, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamış olarak Türk Eğitim Derneği bünyesine katıldı. Bu önemli gelişme, Uşak’ta çağdaş eğitim anlayışının büyüyüp güçlenmesine ve bölgedeki nitelikli eğitim fırsatlarının artmasına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirildi.