Uşak Üniversitesi öğrencileri tarafından “Kopmayan Çiçekler” projesi gerçekleşti.
Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Gamze Batur, Buse Ulucan, Kaan Kurşun tarafından kadına şiddete karşı farkındalığı artırmak amacıyla Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Organize eden öğrenciler 4,11,18 ve 25 Nisan tarihlerinde her cuma namazı sonrası karaağaç mahallesinde bulunan zümrüt camii‘nde Sosyal Hizmet Uzmanı Süleyman Selvi’nin sunumu ile “Kopmayan Çiçekler” adlı Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.
Her hafta farklı bir konunun ele alındığı proje kapsamında:
İlk hafta, şiddet Nedir? sorusuna yanıt ararken ek olarak şiddetin herkesin başına gelebilecek olan bir toplumsal sorun olduğu ve yine toplumsal birlik ve bilinçle çözüm getirileceği vurgulandı.
İkinci hafta, şiddetin insanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik etkileri nedenleri detaylı şekilde aktarıldı, bilinenlerin aksine bilinmeyenlere vurgu yapıldı.
Üçüncü hafta, şiddetin ortaya çıkmasında yan etmenler, hukuksal bağlamda yine yanlış bilinenler, toplumsal kalıp yargılar tartışıldı.
Son hafta ise, öfke kontrolü, hobi edinme, nefes egzersizleri uygulamalı gösterilip teşvik edildi.
Katılımcıların sık sık yorum ve hayatlarından deneyimlerini aktarması araştırmalar yaparak konuyla ilgilerini göstermeleri motive edici oldu.
Bir katılımcı bir önceki hafta konuşulan konuya ek olarak kendince bir araştırma yapmış yazıya dökmüş olduğu kâğıt muhakkak projenin en değerli anı olarak kalacaklar arasında yer aldı.
Etkinlik sonrası çiçek dağıtımı yaparak sevgiyi ,merhameti ve saygıyı yaymak bir nebze de olsa teşvik etmek anlamlı bir hediye vermek istendi. Sonraki hafta bir katılımcı duygulandıran sözler söyledi “Karımın doğum günü 23 Nisan’dı ona dedim sana ilk çiçeğimi aldım doğum günün kutlu olsun dedim ve çok sevindi suya koydu hala çok güzel “ dedi.
Etkinliği organize eden öğrenciler bu tarz etkinliklerinin devam edeceğini, farklı projelerle daha fazla insana ulaşma hedefleri olduğunu, toplumsal farkındalığın toplumda her bireyin katkı sağlaması gereken bir görev olduğunu vurguladılar.